Even voorstellen: Maaike

IMG_20141002_175547

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Maaike. Ik ben 18 jaar en kom uit Keent. Dit jaar ben ik begonnen aan de studie Human Resource Management op de HAN in Nijmegen. Mijn hobby’s zijn korfbal, winkelen, zingen en uitgaan. Er is bijna niets wat mij niet interesseert, dus mijn interessegebied is erg groot.

 

Motivatie

De voornaamste reden dat ik voor deze studie heb gekozen, is dat ik graag met mensen wil werken op de werkvloer. Als ‘algemene’ manager doe je dit natuurlijk ook, maar het vakgebied personeel leek me nog veel leuker. Ik vind het leuk om situaties te analyseren en op te lossen en om het beste uit mensen te halen.

Ik wil graag nieuwe dingen leren op het vakgebied HRM en dit kan heel goed op de HAN. Mijn doel is ten eerste dit jaar mijn propedeuse te halen en over een paar jaar mijn HBO diploma. Daarna hoop ik een succesvol HR-manager te worden.

 

Verwachting studie

Ik verwacht veel te leren over beide partijen waar ik mee te maken ga krijgen, namelijk het personeel en de directie en/of andere managers. Daarnaast verwacht ik dat de studie dieper ingaat op de manier waarmee je het beste met je personeel kunt werken en je het beste uit hen kunt halen. Verder verwacht ik veel praktijkervaring op te doen tijdens mijn stage.

 

Idee over het werkveld

Als HR-manager kun je bijna overal terecht, dus het werkveld is erg breed. In een bedrijf functioneren als aanspreekpunt voor het personeel lijkt mij een erg leuke baan.

Plaats een reactie