Jessy

Studie

De opleiding vind ik tot nu toe erg breed. We leren veel van verschillende opleidingen, daardoor wordt de inhoud van het vak HRM voor mij een beetje vervaagd. Gelukkig oriënteren we onszelf bij het vak OOW wel op het werkveld.

Overigens vind ik de vakken wel erg interessant, vooral bedrijfskunde en recht. Echter hoop ik in de loop van de opleiding vakken te krijgen die specifiek gericht zijn op het vak HRM.

 

Werkveld

De afgelopen weken heb ik gemerkt dat er heel veel speelt op het werkgebied van HRM. De omgeving veranderd voortdurend en dat heeft natuurlijk ook invloed op het werkveld. Als HRM’er moet je dus op de hoogte zijn van alle updates in het werkveld.

Mij lijken die continue veranderingen echte uitdagingen! Je gaat er in mee en vindt (wellicht samen met collega’s) manieren om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

 

Actuele trends

De trends die wij hebben gevonden op het gebied van HRM zijn:

– Mobiliteit;

– Flexwerken;

– LinkedIn;

– Hogere eisen, minder salaris;

– Altijd bereikbaar.

 

Deze trends zeggen voornamelijk veel over het nieuwe werken. Er worden allerlei manieren gevonden om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken, dit hanteren bedrijven doormiddel van flexwerken, mobiliteit en altijd bereikbaar zijn. Zo kan er altijd gecommuniceerd en gewerkt worden tegen lagere kosten.

 

Tegenwoordig wordt er in het bedrijfsleven veel gebruik gemaakt van LinkedIn. Het is een hippe manier om jezelf te mengen in de arbeidsmarkt. Het is erg handig om bedrijven te vinden als je bijvoorbeeld aan het solliciteren bent. Daarnaast houden bedrijven elkaar via LinkedIn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Erg handig dus!

 

Motivatie

Waarom ik gemotiveerd ben voor de opleiding en het werkveld? Ten eerste vind ik het studentenleven hartstikke leuk, maar tegelijkertijd vind ik het ook een uitdaging om een HBO diploma te behalen. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en ik ben heel benieuwd hoe het in de praktijk wordt toegepast.

 

Verder vind ik het leuk om met mensen om te gaan, adviezen uit te brengen, problemen analyseren, oplossingen bedenken en nog veel meer. Dat zijn de redenen waarom ik vind dat de opleiding HRM bij mij past. Hopelijk mag ik hier de komende jaren nog veel van leren.

Plaats een reactie