Marcel

Studie

Wat betreft mijn studiekeuze, mag ik zeggen, dat dit helemaal de juiste keuze is. Het is een interessante opleiding, die ik met veel plezier ga volgen. Het is sowieso altijd leuk om dingen te leren en te weten, die de gewone burger niet weet. De opleiding levert me geen problemen op en geen enkel vak zorgt echt voor moeite. Hopelijk blijft dit ook later in de opleiding zo. Twee vakken vorderen wat meer inspanning, omdat ik daarmee lang niets te maken had, maar met oefenen is dit snel opgelost.

Werkveld

Wat verder nog leuk is aan HRM, is dat je verschillende kanten op kunt. Ik heb bijvoorbeeld heb de mogelijkheid om door te studeren naar de master, wat ik ook zeker wil doen, om hoger op te komen en nog wat meer mogelijkheden te hebben. Voor mij, en zeker voor andere ook, is een hoog salaris en een vaste baan het belangrijkst. Daarnaast biedt het vak HRM leuke mogelijkheden. Sommige functies bieden een salaris van € 70.000 tot € 100.000 en dat is zeker een goede motivatie nu gas te geven en een mooie carrière te starten. De mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn bestaat ook. Voor mij lijkt op dit moment een functie als adviseur het leukst, maar dit kan nog veranderen gedurende de opleiding.

Trends

Mobiliteit: Nou, vandaag is het vanzelfsprekend, dat de werknemer mobiel is en een eigen auto is vaak een eis om te mogen solliciteren. Geen eigen auto = geen arbeidsovereenkomst.

LinkedIn: LinkedIn is een sociaal netwerk voor zakenmensen. Hier kan men door bedrijven gevonden worden en met elkaar informatie uitwisselen. Dit is een ook een goede manier om te netwerken, wat ook op de hedendaagse arbeidsmarkt steeds belangrijker wordt.

Bereikbaarheid: Je moet altijd bereikbaar zijn voor de werkgever. Dit levert veel stress op. Ik vindt dit ook niet zo fijn als de grenzen worden overtreden. In het weekend wil ik ook van mijn vrije tijd genieten. Maar wat moet dat moet.

Harder werken, minder verdienen: Dit is ook een trend binnen het werkveld, die de laatste jaren steeds toeneemt. De arbeidsmarkt is slecht en daardoor stellen werkgever steeds hogere eisen aan hun kandidaten en vaak ook onmogelijke, ja onrealistische eisen, aan wie niemand kan voldoen: Heel jonge sollicitanten met een heleboel jaren werkervaring, de meeste zijn pas afgestudeerd. Onrealistisch. Jij moet steeds harder werken om nog net goed te verdienen. Hoe hoger je opgeleid bent, hoe beter de kansen. Je kunt niet goed genoeg zijn en je moet je onderscheiden van de rest van de afgestudeerden. Zo heb je goede kansen op de arbeidsmarkt.

Flexplekken: Flexplekken zijn werkplekken, die met elkaar of anderen gedeeld kunnen worden. Bedrijven kunnen lokalen verhuren, die niet altijd in gebruik zijn. Ik heb er nooit van gehoord, maar het lijkt een goede zaak te zijn.

Plaats een reactie